Výměna oken v naší Sokolovně

12.12.2021 12:37

V letošním roce jsme se na výborové schůzi dohodli, že pokud by se nám podařilo zajistit částečné pokrytí nákladů z dotací, vyměnili bychom stará, notně poškozená, dřevěná okna v hale a na schodišti. Dne 1.7.2021 nám byla radou Pardubického kraje dotace ve výši 270 000 Kč schválená. Podmínkou byla 30 % spoluúčast naší jednoty na celém projektu. Po obdržení informace o přidělení dotace jsme poptali firmy na výměnu oken. Ve třech kolech nabídek se nám podařilo stáhnou původní cenu 648 555 Kč na 516 000 Kč.

Vítěznou firmou se stala firma PROPLAST s.r.o.  Veškeré práce provedla v týdnu od 8.11. do 15.11. tak, aby byl co nejméně narušen cvičební a soutěžní program Sokola. Rekonstrukce oken výrazně zlepšila estetickou podobu tělocvičny, slibujeme si však i úspory energií, které tvoří nejvýraznější část rozpočtu jednoty.

Usilujeme o získání dotačních prostředků, které umožní vyměnit okna i v přízemí Sokolovny, posilovna, šatny, sprchy a WC. Doufejme, že se nám opět v součinnosti s Pardubickým krajem tato akce opět podaří zrealizovat. Ještě jednou děkujeme Pardubickému kraji za schválení této dotace.

Miroslav Appl, starosta T.J. Sokol Hnátnice