T.J. Sokol Hnátnice - zpráva o činnosti

01.07.2020 17:49

 

Konec uplynulého roku se v naší jednotě nesl ve znamení vánočních turnajů - 11. ročník Memoriálu Jiřího Pražáka v nohejbale trojic, turnaj líného tenisu a 23. ročník Memoriálu Josefa Moravce ve stolním tenise. Ten se uskutečnil první svátek vánoční se v Sokolovně a sešlo se celkem 21 malých i velkých příznivci stolního tenisu. Jde o turnaj amatérský, účastnit se jej mohli poprvé i hráči nejnižší mistrovské soutěže. Kvalita hry i účast se tedy úměrně zvedly. Šestnáct dospělých bylo rozděleno do dvou skupin, kde se hráči utkali vzájemně v zápasech hraných na dva vítězné sety. Mezi osm nejlepších postoupili Naďa Adamcová, Jan Babák, Martin Stejskal, Jan Kubelka, Karel Uhlíř ml., Vítek Červinka, Jiří Kroul a Zdeněk Veis. Ve vyřazovací části se nejlépe dařilo posledně jmenovanému, který ve finále porazil poměrem 3:1 Martina Stejskala. V boji o třetí místo uspěl Karel Adamec ml., jasně 3:0 zdolal Naďu Adamcovou. Pořadí na dalších místech určil počet bodů získaných ve skupinách, tedy 5. Jan Kubelka, 6. Vít Červinka, 7. Jan Babák, který své poslední zápasy musel ze zdravotních důvodů vzdát. Na osmém místě skončil Jirka Kroul.

    Dětí soutěžilo celkem pět, zahrály si spravedlivě každý s každým ( každá s každou ). Pořadí po ukončení všech zápasů ovládl Michal Zítko, který má tenisovou průpravu, za ním skončili Dominik Maixner, Šárka Červinková, Hanička Červinková a Maruška Červinková. Ceny si rozdělily všechny děti a osm nejlepších mužů a žen a to díky sponzorům, kterými letos byli Sokol Hnátnice, MEDIATE s.r.o., ABV s.r.o., Petr Hrdina, Jiří Petráček a Martin Stejskal.

Až do začátku března probíhalo pravidelné cvičení a sportování v oddílech Sokola. Dětský oddíl florbalu se scházel v Sokolovně třetím rokem každé pondělí v 16.30 hodin, počet dětí se ustálil a zahrát si chodilo osm dětí. Děti pod vedením Miloše Urbana nemají žádné soutěžní ambice, jde o radost z pohybu při setkání s kamarády. V podobném duchu probíhá i cvičení oddílu všestrannosti dětí, mužů i žen.

Oddíl stolního tenisu měl přihlášená dvě družstva v mistrovských soutěžích regionu Ústí nad Orlicí. Mužstvo „A“ hrálo nejvyšší regionální soutěž, „B“ tým hrál přebor IV. Třídy. Bohužel situace nedovolila odehrát celou soutěž s tím, že pro příští sezónu žádné družstvo nesestoupí. To znamená, že hnátnická družstva budou hrát stejné soutěže a sezóna bude náročnější neboť dojde k zvýšení počtu účastníků jednotlivých soutěží o postupující z nižších soutěží. „Áčko“ hrálo v sestavě Petr Hubálek, Vladislav Aliger, Adam Procházka, Martin Šmajzr, Střídavě se v sestavě objevovali hráči týmu „B“. Za něj nastupovali Martin Melichar, Jan Kubelka, Jan Sysr, Jan Babák, Jiří Kroul a Vít Červinka. V regionálním žebříčku hráčů Adam Procházka figuruje na 6. místě, Petr Hubálek na 18. místě, Martin Šmajzr na děleném 51. – 60., Vladislav Aliger na děleném 161. – 180., Martin Melichar a Jan Kubelka na 181. – 200., Vítek Červinka, Jan Babák, Jirka Kroul a Honza Sysr na dělením 201. místě. Adam nastupoval v rámci střídavého startu i v krajském přeboru za klub Orel Orlice. Oddíl pro děti organizuje v pátek vždy od 16.30 hod. v sokolovně tréningy otevřené pro všechny děti od 6 let. Před nucenou přestávkou si chodilo zahrát 6 – 8 dětí.    

Dne 7.3. 2019 se nám v hodině dvanácté podařilo uspořádat 12. Sokolský maškarní ples. Vzhledem k loňské účasti 232 hostů a překročení kapacity Sokolovny jsme se rozhodli poněkud pozměnit organizaci a přistoupili na systém povinné rezervace. Lze obtíže soudit, zda tato změna nebo předtucha blížících se neblahých událostí, se podepsaly na ani ne poloviční účasti…Přesto jsme si zábavu užili, vychutnali si tradiční raut, zvěčnili se na památku v maskách, odnesli si hodnotné ceny z tomboly, ten nejšťastnější hlavní cenu - wellness víkend věnovaný firmou A.B.V. s.r.o. Na poslední chvíli došlo ke změně kapely, za indisponovaný FISHBAND zaskočila letohradská La Muzica, která rozhodně nezklamala. Obohaceni jsme byli vystoupením dvou ztepilých tanečnic pole dance. Ocenění za nejlepší masku si v hodnocení účastníků plesu odnesli „cirkusáci“ pod vedením principálky Petry Zítkové.


 

 

                                                                   Jiří Procházka

                                                            jednatel T.J. Sokol Hnátnice