Memoriál Josefa Moravce XXVI. ročník

26.12.2023 14:30

Na první Vánoční svátek se otevírá sokolovna v Hnátnici pro sérii sportovních turnajů, tradičně ji zahajuje turnaj ve stolním tenise, Memoriál Josefa Moravce. Letos se konal již XXVI. ročník za účasti 12 amatérských hráčů (neregistrovaní a hráči OP IV), 3 soutěžních hráčů a 3 dětí. Ve vedlejších kategoriích soutěžní a dětské se hráči utkali navzájem, mezi dospělými se nejvíce dařilo Adamu Procházkovi, který předčil druhého Martina Šmajzra a třetí Martinu Golejovou.

 Mezi dětmi bylo pořadí Dominik Pražák, Alžbětka Halmazňová a Ondra Hýbl. Hráči hlavní kategorie bojovali ve dvou skupinách, z nichž postoupili nejlepší čtyři do čtvrtfinále, vyřazovací část pak určila konečné pořadí. Největším překvapením byla semifinálová účast Zdeňka Berana, který se stolním tenisem začal teprve nedávno. Podařilo se mu dokonce vyhrát skupinu, ve které hrál i budoucí vítěz Jan Babák. Ten se štěstím postoupil do "pavouka", avšak postupně se rozehrával tak, že v něm neztratil ani set a ve finále nedal šanci favoritovi Honzovi Kubelkovi. Pravda je, že tomu "doping" v podobě alkoholu rozhodně nepomohl...Zdeněk Beran pak dokázal v boji o třetí místo porazit jasně Karla Uhlíře z Orlice. 

Pro všechny nejlepší byly připraveny ceny, které do soutěže věnovali sponzoři Tomil, Mediate, Jiří Petráček a T.J. Sokol Hnátnice.     

https://photos.app.goo.gl/kD8rPdt7bpyp7WJ59