XVI. ročník Memoriálu Josefa Moravce

26.12.2012 16:11

Tradičně na 2. svátek vánoční se v sokolovně T.J. Sokol Hnátnice uskutečnila bitva nejlepších nesoutěžních hráčů stolního tenisu z Hnátnice a blízkého i vzdálenějšího okolí.  Na začátku jsme věnovali tichou vzpomínku našemu kamarádovi, členu T.J. Sokol Hnátnice, stolnímu tenistovi Liboru Hubálkovi, který nás navždy, nečekaně  v závěru roku opustil........

Účast se za poslední roky ustálila a s ní i systém turnaje. Ve dvou skupinách
bojovalo 16 dospělých ( včetně 2 žen ). Do vyřazovací části postoupili tito borci: Miroslav Didák, Radovan Brožek, Jiří Petráček, Martin Stejskal, Jan a Jiří Kubelkovi, David Pražák a Vít Červinka. Po čtvrtfinálových bojích proti sobě v semifinále stanuli Martin Stejskal a Jan Kubelka, Miroslav Didák a Radovan Brožek. První z uvedených dvojic byli úspěšnější. V zápase o 3. místo se svým zajímavým stylem slavil vítězství Jan Kubelka.
Finále bylo soubojem generací, ve kterém měl navrch Radovan Brožek, loni poražený finalista. Martin Stejskal doplatil na špatný příjem podání. Na to, jak si s podáním poradit, přišel až v závěru 2. setu, mocně dotahoval, přesto prohrál 0:2. Určitě mu nebude chybět motivace pro příští rok.
Konečné pořadí turnaje dospělých:
1. Radovan Brožek
2. Martin Stejskal
3. Jan Kubelka                        
4. Miroslav Didák
5. Jiří Petráček
6. Jiří Kubelka
7. David Pražák
8. Vít Červinka

            V kategorii dětí všechny zápasy vyhrála Bára Brožovská, za ní 2. místo obsadila Ivetka Hnátnická. Na dalších místech skončili Víťa Smola, Ondra Kubelka a Dominik Horák. Za své sportovní výkony byli všichni odměněni sladkostmi a ovocem.

Za pořadatele b. Jiří Procházka