T.J. Sokol Hnátnice - zpráva o činnosti 2/2020

10.12.2020 18:09

Koronavirová pandemie výrazným způsobem ovlivnila život celé společnosti, samozřejmě i fungování a činnost hnátnického Sokola. Na poslední chvíli jsme na jaře stihli uspořádat maškarní ples. Poté sportovní i společenská aktivita ustala. S uvolněním omezujících opatření vlády jsme se s nadšením vrátili ke sportování.  Na kurtech Pod Lipami dne 5.7.2020. proběhl 23. ročník nohejbalového turnaje trojic „O putovní pohár“. Zúčastnilo se jej celkem 16 týmů a byl výkonnostně rozdělen do dvou skupin, registrovaní a neregistrovaní. V každé skupině bylo 8 mužstev, která byla nalosována do dvou skupin (A a B). Do každé skupiny byly nasazeny první dva týmy podle umístění v minulém ročníku a k nim se dolosovala zbyla dvě družstva. Skupiny určily nasazení do play off, to znamená, že vítěz první skupiny A šel proti 4 týmu druhé skupiny B. Překvapením letošního turnaje bylo, že turnaje se účastnily dva celky z Hnátnice, jeden ve skupině registrovaných a druhý ve skupině neregistrovaných a oba tyto týmy své skupiny vyhrály. Toto se za celou 23. letou historii turnaje stalo poprvé. Vítězem registrovaných byl tým Hnátnice „A“ ve složení Miloš Vyčítal, Martin Stejskal a Michal Jindra, druhý skončil tým Kořist a třetí tým Vysokého Mýta. Ve skupině neregistrovaných byl první tým Hnátnice „B“ ve složení David Pražák, Vojta Kočí a Jirka Petráček. Druhý byl tým Šumperka a třetí tým LA.

Dne 7. srpna se uskutečnil v areálu Ali restaurantu tradiční sokolský turnaj v petangue dvojic. Zúčastnilo se 10 dvojic, hrálo se systémem každý s každým a nakonec po napínavém závěru zvítězila dvojice Marná snaha, druhé místo obsadili manželé Applovi a třetí hoši Vebrovi. Turnaj měl velmi přátelskou atmosféru podpořenou vynikajícím občerstvením a večerní diskotékou.

Dne 12.9., za krásného slunečného počasí, ve venkovním prostoru Hospůdky Kino jsme pro děti nachystali dětský den. Ve spolupráci se spolkem Dobrá Hnáta byly pro děti připraveny zábavné úkoly na téma zvířátka na statku a pro každého účastníka i malá odměna.

Do příprav zahájení podzimní sportovní činnosti však opět zasáhla pandemie.. Cvičení všestrannosti, tréningy nohejbalu se nerozběhly, oddíl florbalu po třech úvodních hodinách musel aktivity přerušit. Stolní tenisté odehráli začátkem října úvodní zápasy mistrovských soutěží, poté došlo k jejich přerušení.

Vzhledem k současné situaci nebudeme letos schopni uspořádat Valnou hromadu Sokola, nelze oslavit 100. let od založení naší sokolské jednoty. Pevně doufáme, že si, byť se zpožděním, budeme moci toto významné jubileum připomenout v následujícím roce. Velmi nejisté se jeví uspořádání vánočních sportovních turnajů v sokolovně. Pokud nám to uvolnění opatření vlády dovolí, zorganizujeme jako každý rok Memoriál Josefa Moravce pro neregistrované stolní tenisty, nohejbalový Memoriál Jiřího Pražáka, rodinný turnaj ve volejbalu a turnaj v líném tenisu. Konání bude oznámeno místním rozhlasem a podrobné informace budou vyvěšeny na internetových stránkách Sokola Hnátnice. Jen připomenu, že letos jsme museli oželet Pochod kolem Hnátnice, včetně cyklovýletu. Nemohli jsme odehrát Memoriál Libora Hubálka, vzpomínkový turnaj ve stolním tenise pro soutěžní hráče, sejít se na atletických závodech za školkou.

                                                                                Jiří Procházka, jednatel