Stolní tenis - sezóna 2018/2019

29.04.2019 20:50

Oddíl stolního tenisu se v uplynulé sezóně zapojil, ostatně jako každý rok, do mistrovských soutěží pod Českou asociací stolního tenisu. Do mužských soutěží jsme přihlásili 2 družstva, naposled z důvodu věku hráčů nás reprezentovali dorostenci. Družstvo A mužů po loňském postupu do Regionálního přeboru II. třídy podávalo konstantně vynikající výkony a odměnou je postup do nejvyšší regionální soutěže RP I. z druhého místa tabulky. Tým hrál v sestavě Petr Hubálek, Vladislav Aliger, Adam Procházka, Martin Melichar a Martin Šmajzr. Posledně jmenovaný hráč je soutěžním nováčkem, přesto se s úspěšností 60,61% zařadil na 16. místo v tabulce hráčů RP II. Co do úspěšnosti se na 7. místo dostal Petr Hubálek s 75,86%, osmý byl Adam Procházka s 75,36%, Vladislav Aliger dosáhl na 36% a Martin Melichar na 16,22%.

B mužstvo prvním rokem soutěžilo v RP IV a zaplatilo nováčkovskou daň v podobě posledního 11. místa. Zatím bez jakýchkoliv zkušeností s výkonnostním pingpongem dokázalo jednou zvítězit a dvakrát remizovat. Svými výsledky tým držel Martin Šmajzr, který ve své premiérové sezóně mohl startovat za obě naše družstva. S úspěšností 91,18% byl v soutěži druhý nejlepší. Sekundovat se mu pokoušeli Jan Kubelka, Jan Sysr, Jan Babák, Jiří Kroul a Vít Červinka. V případě absence vypomohli Martin Melichar a David Procházka.

Junioři naposled bojovali v Regionálním přeboru dorostu v sestavě Adam Procházka, Martin Melichar a Ivetka Hnátnická. Všem je letos 18 let a zařazují se mezi dospělé. Soutěž byla velmi slabě obsazena, pouze pěti týmy, mezi kterými dominovalo Ústí nad Orlicí. Ostatní svou kvalitou výrazně zaostávaly a v zápasech s nimi si naši doslova nezahráli. Napínavé tak byly pouze zápasy s Ústím, zejména první, ve kterém jsme sahali po remíze. Prohráli jsme však 4:6, druhý pak jasně 2:8 a obsadili jsme konečné 2. místo. Musím se jako každý rok opakovat, ale Adam a Martin výraznou měrou i letos vypomohli při trénincích nejmladších dětí. Ty se schází v pátek vždy od 16.30 hod. v sokolovně a tréningy jsou otevřené pro všechny děti od 6 let. V současné době chodí hrát 9 dětí. Ať jim chuť do hry vydrží - a nejen těm nejmladším...

                                                                                                               Jiří Procházka