Stolní tenis – sezóna 2013/2014

21.04.2014 21:36

    T.J. Sokol Hnátnice obsazuje 2 soutěže pořádané Regionálním svazem stolního tenisu Ústí nad Orlicí. Družstvo mužů letos hrálo Okresní přebor I. Třídy, tedy nejvyšší okresní soutěž a mládežnický tým působil v Okresním přeboru juniorů.

    Muži nastupovali ve složení Zdeněk Hubálek, Petr Hubálek, David Procházka, Vladislav Aliger a Ladislav Kalousek. Soupeřem jim bylo dalších 11 oddílů. Do nižší soutěže sestupovala 2 družstva a naší ambicí bylo udržet nesestupová místa. Po polovině odehraných zápasů jsme byli na osmém místě za 3 vítězství, jednu remízu a sedm proher. V dalším průběhu se nám však podařilo uhrát již jen 2 remízy a to na zachování soutěže nestačilo. Skončili jsme na 11. místě a příští rok rozehrajeme OP II. třídy. Na vině byly absence, zranění a odchod nejlepšího hráče Zdeňka Hubálka do týmu Orel Orlice. V žebříčku úspěšnosti dosahoval Zdeněk Hubálek 81% a byl celkově 6. nejlepším hráčem soutěže. Na 26. místě s 53% figuroval Petr Hubálek. David Procházka vyhrál 14% zápasů, Vladislav Aliger 12% a Ladislav Kalousek 5%.

    Junioři nastupovali ve složení Luděk a Martin Melicharovi a Adam Procházka. Martin a Adam jsou věkem žáci, takže jsme spíše sbírali zkušenosti. Soutěž hrálo pouze 5 týmů. V osmi utkáních jsme vybojovali pouze jednu remízu a skončili poslední. Zápasy se staršími a zkušenějšími protivníky posunují kluky zase o něco více dopředu a pomáhají zlepšit hru. Luděk s Adamem dosahovali shodně 33% úspěšnosti, Martin 17%.

 

                                                                                                                                            b. Jiří Procházka