Stolní tenis - zhodnocení sezóny 2016/2017

18.05.2017 21:35

T.J. Sokol Hnátnice se v uplynulé sezóně 2016/2017 opět účastnil mistrovských soutěží stolního tenisu regionu Ústí nad Orlicí. Družstvo mužů využilo nabídky TJ. Libchavy na přenechání vyšší soutěže a zahrálo si Regionální přebor II. třídy a to v sestavě Petr Hubálek, David Procházka, Vladislav Aliger a Ladislav Kalousek, dále Adam Procházka a Martin Melichar – věkem mladší dorostenci. Ukázalo se však, že kvalita soutěže byla nad naše síly. S pouhými třemi vítěznými zápasy jsme obsadili předposlední, tedy sestupové 11. místo. Nejvyšší úspěšnost z našich hráčů měl Petr Hubálek - 81%, byl 3. nejlepší v celé soutěži, Vladislav Aliger vyhrál 34% svých zápasů, Adam Procházka 30%, David Procházka 24%, Ladislav Kalousek 17% a Martin Melichar 4%. Pro příští sezónu se tedy naši hráči mohou těšit opět na Ústecký přebor III. třídy.

Junioři hráli své zápasy v Regionálním přeboru dorostu, divizní soutěž, kam se loni probojovali vítězstvím v regionální soutěži, byla zrušena. Z tohoto důvodu jsme neusilovali o získání adekvátní náhrady za již dospělého Luďka Melichara a umožnili nastoupit naší odchovankyni Ivetce Hnátnické. Spolu s ní v týmu hráli Adam Procházka a Martin Melichar. Přestože Iveta teprve sbírala zkušenosti, dokázali jsme obsadit konečné druhé místo za TTC Ústí nad Orlicí, které jsme jako jediní v soutěži dokázali porazit. Adam byl s 92% úspěšností nejlepší v soutěži, Martin osmý ( 61% ). Ivetce se podařilo vyhrát dva zápasy.

Kromě soutěžních hráčů se věnujeme i mladším dětem, kteří s ping pongem začínají nebo se jím chtějí jen bavit. Na páteční tréninky od v16.30 hod. chodí, a je třeba říci pravidelně, jedenáct dětí od 6 do 13 roků. To maximálně vytěžuje kapacitu sokolovny. Tuto „smečku“ by nebylo možné zvládnout bez pomoci dorostenců Adama a Martina, kteří dětem předávají i své zkušenosti.

                                                                                                                                 b. Jiří Procházka