Stolní tenis 2022/2023

11.04.2023 17:54

Oddíl stolního tenisu byl i v uplynulém roce aktivním oddílem, který se dával možnost zahrát si ping pong dětem i dospělým, má celkem 21 členů.

Děti si chodí zahrát vždy v pondělí od 16.00hod. Oproti první polovině roku po prázdninách bohužel zájem dětí poněkud opadl, k pravidelným tréningům se přihlásily pouze 4 děti a navíc i v tomto počtu se sejdou pouze výjimečně. To vede k úvahám o sloučení s oddílem míčových her, kde je zájem přeci jen větší.

Jiná situace je v kategorii dospělých. Máme dvě reprezentační družstva mužů. To elitní i pro příští sezónu udrželo nejvyšší regionální soutěž, v tabulce obsadilo 7. místo. Výsledkově tým drželi Petr Hubálek, který byl v soutěži 5. nejlepší a Martin Šmajzr, 9. nejlepší. Stálým členem družstva byl Lukáš Schauer, který k nám přestoupil z Nekoře. Čtvrté místo soupisky pak doplňovali hráči rezervního B týmu.

„B“ čko srdnatě bojovalo v RP IV. Třídy a obsadilo 5. místo. Hráči, a já je tady musím jmenovat: Jan Kubelka, Jan Sysr, Vít Červinka, Jan Babák, Jirka Kroul, Zdeněk Beran začali se stolním tenisem v pokročilém věku, přesto tréninkovou pílí sice pomalu, ale jistě posouvají svou hru stále vpřed. Trénují až 3x v týdnu, v úterý, ve čtvrtek a v pátek. Rozpis je uveden na našich internetových stránkách, pro ty, kdo by se chtěli přidat.   

26.12. 2022 jsme uspořádali XXV. Ročník Memoriálu Josefa Moravce pro amatérské hráče stolního tenisu s účastí soutěžních hráčů nejnižší regionální úrovně.

Náš turnaj od letoška budeme nazývat mezinárodním. Poprvé jsme mezi 15 hráči přivítali zástupce Slovenska, poprvé turnaj vyhrála žena a hned Slovenka Martina Golejová. Ve finále po napínavé bitvě zdolala Karla Uhlíře ml. z Orlice. V zápase o třetí místo zvítězila Naďa Adamcová rovněž z Orlice nad Honzou Babákem.

Stolní tenis v Hnátnici je otevřen všem, kdo se chtějí ping pong naučit, zlepšit svoji hru nebo se hrou jen bavit.  Pořídili jsme pingpongového robota, který zpestří tréningy a učiní je zábavnějšími.